LEEFSTIJLCOACHING VOOR BEDRIJVEN

Individuele coaching, trainingen en workshops

Kunnen je medewerkers het werk moeilijk loslaten en hebben ze een hoog verantwoordelijkheidsgevoel? Mooi, dan ben je gezegend met betrokken personeel. Maar wat als ze hierdoor de balans tussen werk en privé verliezen? Als ze vermoeid en prikkelbaar zijn na hun werkdag, waardoor energiegevers wegvallen en zich niet meer die fijne partner, ouder en/of zichzelf voelen? 

Om verzuim te voorkomen, is het belangrijk dat medewerkers de signalen van hun lijf serieus nemen en in actie komen. Als coach leer ik jouw medewerkers vaardigheden aan om flexibel om te gaan met uitdagingen in het leven en zelf de regie te pakken op zaken waar zij invloed op hebben. Klaar voor actie?

coach_nicole

LEEFSTIJLCOACHING EN ACCEPTANCE & COMMITMENT THERAPY

Verhoog de duurzame inzetbaarheid

Als leefstijlcoach verzorg ik individuele coaching, trainingen en workshops om medewerkers langer duurzaam inzetbaar te houden. Hierbij zet ik de krachtige combinatie in van leefstijlcoaching met Acceptance & Commitment Therapy (ACT). 

Leefstijl is de combinatie van stress, ontspanning, beweging, voeding en slaap. Een disbalans in één of meerdere elementen kan de anderen beïnvloeden.

Stress en het gebrek aan ontspanning kan ervoor zorgen dat je medewerker moeite heeft met slapen, ongezonde keuzes maakt in voeding en/of geen energie meer heeft om te bewegen. Dit heeft vervolgens weer een negatieve impact op stress en ontspanning en zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Voor structurele gedragsverandering, is het belangrijk dat je medewerker inzicht krijgt in de manier waarop hij/zij omgaat met een probleem. Stel, je medewerker voelt zich overweldigd door een grote hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden. Het gevolg kan zijn dat je medewerker ervoor zorgt dat hij/zij elk moment van de dag productief is en dus niet meer ontspant. Of dat taken en verantwoordelijkheden worden uitgesteld in de hoop dat het met de tijd vanzelf verbeterd. 

Met ACT leert je medewerker flexibel leren omgaan met obstakels in het leven waar zij geen invloed op hebben (Acceptence), waardoor er ruimte ontstaat om te doen wat zij écht belangrijk vinden (Commitment).

INDIVIDUELE COACHING VOOR MEDEWERKERS

Stap voor stap aan doelen werken

Individuele coaching biedt maatwerk voor elke medewerker. Dit is ideaal als je medewerkers uiteenlopende behoeften en persoonlijke uitdagingen hebben. Tijdens de gesprekken bespreken we waar zij nu staan, waar ze naartoe willen en wat zij kunnen doen om daar naartoe te werken.

Een verandering in leefstijl en mindset is een proces waar we in kleine, haalbare stappen naartoe werken. Te grote stappen zorgen namelijk voor stress én verkleinen de kans op (langdurig) succes. Verwacht dus geen quick fix, maar een structurele verandering in mindset waar zij hun hele leven profijt van hebben. 

De sessies doen we bij voorkeur wandelend vanwege de vele positieve effecten van bewegen. Het verlaagt stress, de medewerker neemt letterlijk even afstand van zijn situatie en praat makkelijker over lastige onderwerpen.

Als werkgever bepaal je samen met de werknemer hoe je de voortgang van de sessies wilt monitoren. Op deze manier houdt de medewerker zelf de regie over zijn proces én biedt het openingen om leefstijl en mindset met de werkgever bespreekbaar te maken.

Een individueel traject bestaat uit een intake en een x aantal sessies. Dit kan worden ingezet als los traject of in combinatie met één of meerdere workshops of trainingen.

In een vrijblijvende kennismaking adviseer ik je graag over de beste aanpak voor het vraagstuk van je medewerkers en organisatie.

Waarom Beat your Bears?

Coaching en
workshops op maat

geen_wachtlijst_coaching

Gericht op
bewustwording en actie

wandelcoach_online_coaching

Balans leren vinden
en toepassen.

gecertificeerd_leefstijlcoach

KABIZ & BLCN geregistreerd
hbo leefstijlcoach

WORKSHOPS EN TRAININGEN VOOR MEDEWERKERS

Gezamenlijk stappen zetten

Workshops en trainingen zijn ideaal wanneer er in jouw organisatie thema’s spelen waar meerdere medewerkers tegenaan lopen. Denk aan uitdagingen op het gebied van werk/privé balans, werkdruk of luisteren naar je gevoel.

Tijdens de trainingen en workshops werken we aan nieuwe kennis, attitudes en vaardigheden. De deelnemers oefenen deze tijdens de sessie en brengen het vervolgens in praktijk. Trainingen en workshops bieden ruimte voor interactie en  groepsdiscussies, waardoor medewerkers ook van elkaar kunnen leren. 

Het doel van de workshop of training is dat medewerkers ook daadwerkelijk aan de slag gaan met de nieuwe inzichten. Om dit te waarborgen starten we met een vrijblijvende kennismaking. We brengen de huidige en gewenste situatie in kaart en bepalen samen wat er geleerd en getraind moet worden. 

Workshops en trainingen kunnen worden ingezet als los traject of in combinatie met individuele coaching. Hier adviseer ik je graag over.

WERKEN AAN OVERTUIGINGEN

Klinkt dit herkenbaar?

Medewerkers hebben de volgende overtuigingen:

 • Door drukte heb ik geen tijd om te ontspannen.
 • Alles wat mij gevraagd wordt moet ik (snel) oppakken.
 • Als ik nu even hard werk is het sneller weer rustig.
 • Het is gewoon even een drukke periode.
 • Ik wil anderen niet belasten dus vraag ik geen hulp.
 • Om mijn werk af te krijgen kan ik geen pauze nemen.
 • Alles wat op mijn bordje ligt moet ik zelf doen.
 • Als ik nee zeg laat ik iemand anders in de steek.
 • Ik heb past rust met een lege takenlijst en mailbox.

Met het gevolg dat zij:

 • Moe zijn na een werkdag.
 • Onrust in hun hoofd ervaren.
 • Moeite hebben met ontspannen.
 • Snel afgeleid zijn, waardoor ze niet efficiënt werken.
 • Thuis nog steeds “in hun werk” zitten.
 • Niet lekker slapen.
 • Vergeet om te eten of eetbuien hebben.
 • Geen tijd nemen om te bewegen.

KLAAR VOOR ACTIE?

Hoe ziet een samenwerking eruit?

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we wat er speelt in jouw organisatie, welke stappen er al gezet zijn binnen dit thema en welk resultaat je voor ogen hebt.

Vervolgens bepalen we samen de juiste aanpak voor jouw bedrijf: individuele coaching, een training of een workshop. Of een combinatie. Hier adviseer ik je graag in.

Leefstijlcoaching van Beat your Bears is altijd maatwerk, zodat het precies aansluit aan op de doelen van je medewerkers en die van jouw organisatie. Daarnaast werk ik samen met diverse partners op het gebied van gezondheid.

Benieuwd? Plan een kennismaking.

Partners van Beat your Bears

Mentale en fysieke gezondheid gaan hand in hand. Daarom werk ik samen met de beste partners om jouw medewerkers zowel fysiek als mentaal in beweging te krijgen.

wandelcoach_online_coaching
gecertificeerd_leefstijlcoach

REVIEWS

Een sparringpartner die met je mee denkt, maar vooral jouw de vragen stelt, zodat je zelf gaat nadenken en inzichten krijgt.

Sanne

Leuke workshop gevolgd bij Nicole! Ze is enthousiast, heeft veel aandacht voor iedereen persoonlijk en stelt goede vragen.

Mirelle

In ons team op het werk heeft Nicole een workshop gegeven over ‘Omgaan met stress’. Dit was erg nuttig! Via diverse oefeningen ben ik zelf bewust geworden over hoe ik met stressvolle situaties kan omgaan, zodat stress verminderd. Vooral het onderdeel waarbij we met collega’s open gingen praten over situaties waarvan wij stress kregen, vond ik erg verhelderend.

Tineke

In augustus heb ik deelgenomen aan een hele fijne, leuke workshop die Nicole heeft gegeven. Samen met andere dames tot nieuwe inzichten gekomen en met elkaar daarover kunnen praten.

Petra

TIJD VOOR ACTIE

Zet de gezondheid van je medewerkers op één

Het kan écht anders en daar ga ik jouw medewerkers bij helpen. Je zit goed bij Beat your Bears als je medewerkers behoefte hebben aan:

 • Keuzes maken op basis van hun gevoel.
 • Rust in hun hoofd.
 • Aandacht voor zichzelf.
 • Ontspanning.
 • Meer energie om te doen waar ze blij van worden.
 • Relaxed door het leven gaan.
ga_zo_niet_langer_door
nicole_leefstijlcoach_voorstellen

Hi, ik ben Nicole.

Ik was zo iemand die altijd druk was, maanden vooruit plande en altijd onder de mensen was. Er was weinig ruimte voor ontspanning en vroeg mezelf nooit af wat ik écht wilde. Gelukkig is dat nu wel anders.

Door te luisteren naar mijn gevoel durf ik keuzes te maken. Eén daarvan is mijn droom achtervolgen om “iets met leefstijl” te doen.

Ik ben nu gecertificeerd leefstijlcoach en kan ik met mijn eigen coachingspraktijk doen wat ik het allerleukste vind: mensen inspireren en motiveren om het beste uit dit mooie leven te halen!

CONTACT

Kom in contact

Benieuwd hoe ik jouw medewerkers kan helpen naar meer balans, om zo de duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie te vergroten? Of heb je eerst wat vragen?

Vul het formulier in, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op. Of bel naar 0625399845.

3 + 10 =