LIFESTYLE COACHING TILBURG

Meer energie en rust in je hoofd

Je voelt je steeds vaker vermoeid en prikkelbaar. Je vindt het lastig om je werk los te laten en je ervaart veel onrust in je hoofd. Daarom ben je op zoek naar een lifestyle coach die jou helpt naar balans tussen werk, partner/gezin, jezelf en andere belangrijke mensen/activiteiten in je leven.

Je verlangt ernaar om weer te leven in plaats van geleefd worden. Energie overhouden voor leuke activiteiten in plaats van uitgeput op de bank ploffen. Je werk leren loslaten in plaats van er continu (in je hoofd) mee bezig te zijn. Maar bovenal weer leren hoe je beter voor jezelf zorgt, zodat je ook voor anderen kan zorgen. Klaar om structurele stappen te zetten?

samenwerken_aan_rust_in_je_hoofd

Praktisch en
down-to-earth.

geen_wachtlijst_coaching

Geen wachtlijst: plan jouw
kennismaking en start direct.

wandelcoach_online_coaching

De sessies zijn wandelend,
in de praktijk of online.  Jij kiest.

gecertificeerd_leefstijlcoach

Gecertificeerd hbo leefstijlcoach,
betrokken en energiek.

WAT IS LIFESTYLE COACHING?

Lifestyle en mindset

Lifestyle (of in het Nederlands: leefstijl) is een combinatie van stress, ontspanning, slaap, voeding en beweging. Deze vijf elementen hebben meer invloed op elkaar dan je misschien zult denken. Als je veel stress ervaart, kan dit ervoor zorgen dat je minder lekker slaapt, maar ook dat je onvoldoende tijd neemt voor ontspanning, gezonde voeding en beweging. Dit heeft weer als gevolg dat je stress nog minder goed aan kunt en beland je in een vicieuze cirkel. Het is tijd om deze te doorbreken.

Tijdens het 1-op-1 coachingstraject gaan we de beren op jouw weg verslaan. Verwacht geen quick fix, maar een structurele verandering in jouw lifestyle en mindset waar jij je hele leven profijt van hebt. We werken we in kleine, realistische stappen naar jouw doel, zodat je weer rust in je hoofd ervaart en focus op jezelf. In elke sessie doe je inzichten op waarmee jij direct aan de slag kan. Plan een kennismaking!

ACCEPTANCE AND COMMITMENT THERAPY (ACT)

Vergroot jouw mentale veerkracht

Vaak hebben we nog meer last van het zinloze gevecht tegen vervelende emoties, gedachten en lichamelijke sensaties, dan het daadwerkelijke probleem. 

Stel, je voelt je overweldigd door een grote hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden op je werk én in je gezin. Je voelt je gefrustreerd omdat je nooit tijd genoeg hebt om alles te doen. Hierdoor zorgt je er bijvoorbeeld voor dat je elk moment van de dag productief bent (controle) of stel je taken en verantwoordelijkheden uit in de hoop dat het met de tijd vanzelf verbeterd (vermijding). 

Hoewel deze strategieën op korte termijn misschien lijken te helpen, kunnen ze op de lange termijn leiden tot uitputting, burn-out en het missen van belangrijke momenten en relaties in het leven. Wanneer dit bij jou van toepassing is, zet ik Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in. 

Hierbij leer je flexibel omgaan met obstakels in je leven (Acceptence) zodat er ruimte ontstaat om te doen die je écht belangrijk en leuk vindt (Commitment). Het doel is niet om het probleem op te lossen of te verminderen, maar om mentaal veerkrachtiger te worden.

HOE ZIET EEN SESSIE ERUIT?

Wat kan ik verwachten?

Elke sessie in het leefstijl traject start met jouw doel: met welke inzichten wil jij vandaag naar huis? Zo zorgen we ervoor dat we werken aan datgeen wat er voor jou op dit moment het meest nodig is.

We bespreken je huidige en gewenste situatie en gaan aan de slag met diverse coachingstools waarmee je waardevolle inzichten opdoet. Denk bijvoorbeeld aan Acceptance & Commitment Therapy (ACT), de logische niveaus van Bateson, de vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt, de cirkel van invloed van Stephen Covey en het job demands-resources-model van Schaufeli & Bakker. 

 

Solo-retraite in tiny house - Sharon
ga_zo_niet_langer_door

Verwacht geen kant en klare adviezen, maar juist kritische vragen waarmee jij zelf tot inzichten komt. Dit is de kracht van leefstijlcoaching. Want ik kan jou wel adviseren om elke dag met een wandeling te starten, maar als dit niet jouw ding is, zal het jou niet zo helpen als dat het mij doet. 

We gaan dus op zoek naar oplossingen en mogelijkheden die voor jou werken. Dit begint allemaal met bewustwording van je huidige gedachten en acties (en het effect daarvan). Wat gaat er wél goed en waar krijg je energie van?

COACHING MET SOLO-RETRAITE

Even uit jouw routine

Uniek aan Beat your Bears lifestyle coaching, is dat je je traject kan uitbreiden met een solo-retraite. Hierbij stap je letterlijk even uit je hectische omgeving.

Het retraite heeft bewust geen programma en is individueel. Je hebt de afgelopen tijd namelijk al teveel naar je planning met afspraken en deadlines geleefd.

Wél heb je een 1-op-1 coachingsessie van twee uur met mij. Tijdens een wandeling door natuurgebied Kampina ontdek je wat je écht wil, welke gedachten ongewenste situaties in stand houden, jouw mogelijkheden en de eerste stap die jij direct al kan zetten.

Van kennismaking tot leefstijlcoaching

Stap 1: Kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreken we waar je nu staat, waar je tegenaan loopt en waar je naartoe wil. Je krijgt van mij eerlijk advies of ik jou hierbij kan helpen en zo ja: hoe we dit gaan aanpakken. 

Stap 2: Terugkoppeling

Een week na de kennismaking plannen we een korte belafspraak. Hierin bespreken we eventuele vragen en/of twijfels. Wanneer je besluit te starten, dan kunnen we meteen jouw eerste sessie plannen.

Stap 3: Lifestyle coaching

Het is tijd om te starten met leefstijlcoaching! We gaan (onbewuste) patronen ontdekken én doorbreken. Je doet direct waardevolle inzichten op, die we samen omzetten in concrete acties. Klaar voor meer rust in je hoofd, meer energie en een relaxte mindset?

HET AANBOD

Maatwerk trajecten

Waarschijnlijk doe je het al jaren zo. Daarom heeft het tijd nodig om ingesleten gewoontes en gedachten te veranderen en te werken aan een nieuwe lifestyle en mindset die helemaal bij jou past. Daarom werk ik met trajecten vanaf drie maanden.

Hoe dit traject eruit en hoe vaak we een 1-op-1 gesprek plannen, hangt van van jouw wensen, situatie en doel. Daar adviseer ik je graag over tijdens onze kennismaking. Omdat ik het belangrijk vind dat we een manier vinden die op elk moment bij jou past, kunnen we de frequentie gedurende het traject bijstellen.

Doorgaans start je de eerste drie maanden met om de week 1‑op‑1 coaching van mij. Na deze periode heb je al mooie stappen gezet en is het tijd om de puntjes op de i te zetten en te werken aan een manier om het vol te houden. In deze fase volstaat een maandelijkse 1‑op‑1 coaching sessie.

Tijdens de kennismaking denk ik graag met je mee over het beste traject voor jou. Je gaat altijd naar huis met waardevolle inzichten die je meteen in praktijk kunt brengen. Kun je niet wachten om weer focus op jezelf te hebben en rust in je hoofd te ervaren? Plan dan gauw je kennismaking.

Tarieven lifestyle coaching

Small

Drie maanden

 • Gratis kennismaking
 • 1-op-1 coaching
  (7 sessies van 60 min)
 • Na elke sessie concrete oefeningen voor thuis
 • Tussentijds WhatsApp contact

Investering: 900
(of 300 per maand)

Medium

Zes maanden

 • Gratis kennismaking
 • 1-op-1 coaching
  (10 sessies van 60 min)
 • Na elke sessie concrete oefeningen voor thuis
 • Tussentijds WhatsApp contact

Investering: 1150
(of 191 per maand)

Large

Negen maanden

 • Gratis kennismaking
 • 1-op-1 coaching
  (13 sessies van 60 min)
 • Na elke sessie concrete oefeningen voor thuis
 • Tussentijds WhatsApp contact

Investering: 1420 euro
(of 157 per maand)

 Bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw, voorbereiding en uitwerking en exclusief eventuele reiskosten.

Hoewel leefstijlcoaching op dit moment nog niet vergoed wordt door zorgverzekeraar, investeren gelukkig steeds meer werkgevers in de gezondheid en vitaliteit van werknemers. Werk je in loondienst? Informeer dan eens bij je werkgever of leefstijlcoaching vergoed wordt vanuit de werkkostenregeling of jouw opleidingsbudget.

VERGOEDING LIFESTYLE COACHING

Wordt lifestyle coaching vergoed?

Hoewel lifestyle coaching op dit moment nog niet vergoed wordt door zorgverzekeraar, investeren gelukkig steeds meer werkgevers in de gezondheid en vitaliteit van werknemers. Werk je in loondienst? Informeer dan eens bij je werkgever of lifestyle coaching vergoed wordt vanuit de werkkostenregeling of jouw opleidingsbudget.

Voor ondernemers zijn de kosten en btw doorgaans aftrekbaar. Je investeert immers in je bedrijf door aan jezelf te werken. Voor meer informatie hieronder kun je je fiscaal adviseur of de Belastingdienst benaderen.

DOORBREEK JOUW OVERTUIGINGEN

Herken jij in de volgende overtuigingen?

Benieuwd of het coachingstraject van Beat your Bears geschikt is voor jou? Kijk dan eens of jij je herkent in onderstaande overtuigingen en gevolgen. Zo ja, plan dan jouw kennismaking.

Overtuigingen

 • Ik heb geen tijd voor ontspanning.
 • Ik moet snel actie ondernemen als iemand mij wat vraagt.
 • Een lege takenlijst en mailbox geven mij rust.
 • Als ik nu even hard werk is het sneller weer rustig.
 • Het is gewoon even een drukke periode.
 • Ik vraag geen hulp, anders ben ik anderen tot last.
 • Ik sla door drukte vaak mijn pauze over.
 • Alles wat op mijn bordje ligt moet ik zelf doen.
 • Als ik nee zeg laat ik iemand anders in de steek.

Gevolgen

 • Weinig energie na een werkdag.
 • Je hoofd vol zit met gedachten.
 • Geen tijd om te ontspannen.
 • Snel afgeleid, waardoor je niet efficiënt werkt.
 • In je privé tijd steeds “in je werk” zit.
 • Moeite met slapen.
 • Zin om te snacken of vergeet om te eten.
 • Weinig sport en beweging.

GA ZO NIET LANGER DOOR

Het is tijd voor actie

Het kan écht anders en daar ga ik jou bij helpen. Je ziet goed bij Beat your Bears als jij behoefte hebt aan:

 • Keuzes maken op basis van je gevoel.
 • Rust in je hoofd.
 • Aandacht voor jezelf.
 • Ontspanning.
 • Meer energie om te doen waar je blij van wordt.
 • Relax door het leven gaan.
ga_zo_niet_langer_door
nicole_leefstijlcoach_voorstellen

Hi, ik ben Nicole.

Ik was zo iemand die altijd druk was, maanden vooruit plande en altijd onder de mensen was. Er was weinig ruimte voor ontspanning en vroeg mezelf nooit af wat ik écht wilde. Gelukkig is dat nu wel anders.

Door te luisteren naar mijn gevoel durf ik keuzes te maken. Eén daarvan is mijn droom achtervolgen om “iets met leefstijl” te doen.

Ik ben nu gecertificeerd leefstijlcoach en kan ik met mijn eigen coachingspraktijk doen wat ik het allerleukste vind: mensen inspireren en motiveren om het beste uit dit mooie leven te halen!

Google reviews

UITSTEKEND ★ ★ ★ ★ ★ 10 reviews op Google

Nicole is echt een topper! Ze laat je echt tot nieuwe inzichten komen. Ook stelt ze onwijs goede vragen, waardoor je echt gaat nadenken. Ik heb via Nicole de retraite gedaan bij KampinaStaete waar ik helemaal tot rust ben gekomen. Tijdens de wandelsessie hebben we ook veel besproken en heeft Nicole mij hele waardevolle tips gegeven om mee aan de slag te gaan. Kortom: echt een aanrader!

Sharon

Na een stressvolle periode met overspannenheidsklachten, ben ik een coachingstraject aangegaan bij Nicole. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik moest verwachten, maar het traject heeft me positief verrast. Nicole stelde me veel vragen waardoor ik me meer bewust werd van mijn eigen invloed. Ook hebben we aan mijn energiebalans gewerkt.

Abel

Ik heb de coaching als erg fijn en nuttig ervaren. Nicole is erg rustig en geeft genoeg ruimte om je verhaal te kunnen vertellen. Daarin heeft ze voor mij de juiste gevoelige snaren weten te vinden waar we dieper op in zijn gegaan. Ik heb uit deze coaching sessies nieuwe inzichten gekregen die mij zeker weer verder hebben geholpen.

Sonja

De coaching van Nicole is te omschrijven als vertrouwd. Je krijgt het gevoel dat je met een goede vriend praat. Ze wisselt expertise af met een grapje en oprechte, persoonlijke interesse. Deze combinatie zet je aan om nog actiever om te gaan met je doelen en zorgt voor een hele luchtige sfeer. Al met al, een geweldige coach die ik zeker kan aanraden!

Teun

Door het retraite en de gesprekken met Nicole werd ik me bewust van mijn behoefte aan controle. Dat had ik niet verwacht. Ook kwam naar voren dat ik het moeilijk vind om anderen te kwetsen en kies ik eerder in het belang van een ander, dan in mijn eigen belang. Hierdoor kwets ik indirect dus mezelf.

Vera

Een sparringpartner die met je mee denkt, maar vooral jouw de vragen stelt, zodat je zelf gaat nadenken en inzichten krijgt.

Sanne

CONTACT

Welke eerste stap zet jij?

Ben jij klaar voor actie en wil je jouw kennismaking direct inplannen, waarin je ontdekt of leefstijlcoaching de juiste stap voor jou is?

Vul het formulier in, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op om een kennismaking te plannen.

Kennismaken