REVIEW SOLO-RETRAITE: VERA

Bewust van mijn controlebehoefte

 

Vera is pedagoog. Ze heeft in november 2023 het solo-retraite met coaching gedaan. Hier verbleef ze twee nachten in de Diamond Suite.

Boek je vóór 7 januari jouw solo-retraite voor 2024? Dan krijg je 20% korting! De solo-retraite boek je vanaf 370 incl. btw.

Vera

Waarom heb je dit solo-retraite geboekt?

“Ik ben niet graag alleen en doe daarom ook nooit wat alleen. Toch begon ik de laatste tijd te merken dat me dit in de weg begon te zitten. Het idee om alleen te gaan lunchen of de stad in te gaan leek me eng en ongemakkelijk maar ook wel heel erg lekker. Op het moment dat ik me dat besefte kwam de solo-retraite op mijn pad en voelde ik ineens dat ik het moest proberen. Ik wilde wel eens weten of ik alleen kon zijn.

Het coachingsgesprek met Nicole was voor mij ook een stok achter de deur om de solo-retraite helemaal af te maken en niet eerder naar huis te gaan wanneer het even moeilijk zou zijn.”

Hoe heb je het ervaren om alleen te zijn?

“Ik heb geleerd dat ik heel goed alleen kan zijn en dat ik dat ook echt heel prettig vind. Ik vond het fijn om mijn ding te doen. Waar ik voorheen voornamelijk terugviel op het kijken van series of het spelen van een spelletje op mijn telefoon, heb ik nu ook andere dingen gevonden die ik leuk vind om te doen. Bijvoorbeeld schilderen op nummer. Je bent lekker bezig en je hoeft niet veel na te denken.”

Hoe vond je het om uit je eigen omgeving te stappen?

“Ik vond het lastig om uit mijn vertrouwde omgeving te stappen. Maar juist door dit te doen, kwam ik erachter dat ik vaak bevestiging zoek in mijn omgeving. Of het nu gaat om kleren kopen of samen iets doen. Nu die bevestiging wegviel, voelde dit in het begin wel wat ongemakkelijk.

Ik ben overigens wel bewust volledig uit mijn omgeving gestapt. Ik heb mijn telefoon uitgezet en dat was heel prettig! Ik ervaarde echt rust door even met niemand anders bezig te zijn. Ik was gewoon hier met mezelf.

Wel had ik een stukje van mijn omgeving meegenomen: foto’s van vakanties en dierbaren. Normaal ben ik met anderen en neem ik niet de tijd om foto’s terug te kijken. Nu vond ik het heel fijn en voelde ik de waardering voor wat ik heb.”

Wat vond je het meest spannend?

“Ik vond het vooral spannend om alleen te zijn met mijn gedachten, omdat ik niet wist welke kant het op zou gaan. Stel dat ik ze niet onder controle zou krijgen?

Ook de avonden vond ik spannend. Ik weet dat ik in een onbekende omgeving moeite kan hebben met slapen en ik was benieuwd of ik me veilig zou voelen in m’n eentje als het buiten donker is. Toch vond ik het tijd om de uitdaging aan te gaan en uit mijn comfortzone te stappen.”

En als je daarop terugkijkt, hoe is dit dan gegaan?

“Vooral het slapen ‘s nachts vond ik lastig, dus dit was een bevestiging. Wat betreft mijn gedachten heb ik bijvoorbeeld afleiding gezocht in een podcast of filmpje. Of ik liet me juist even meevoeren door de gedachten waarbij ik dacht aan verschillende scenario’s en hoe ik daarmee zou omgaan. Dit doe ik thuis ook altijd en dat geeft me rust.”

Hoe was de coachingsessie voor jou?

“Tijdens de coachingsessie zijn we lekker gaan kletsen over het leven. Ik vond het fijn dat Nicole mij de tijd en ruimte gaf om mijn verhaal te doen, zonder me af te kappen. Want anders had ik niet kunnen komen tot hetgeen waar ik wil zijn in een gesprek. Ook stelde ze me de juiste vragen waardoor ik minder van de hak op de tak spring.

Ik ben me bijvoorbeeld heel erg bewust geworden van mijn behoefte aan controle. Ik vond mezelf altijd heel flexibel en vond het prima als anderen bepalen hoe het leven loopt. Maar tijdens het gesprek kwam ik erachter dat het toch iets anders zit. Ik kan heel snel meegaan in wat een ander wil, maar kan hierdoor wel voorbij gaan aan wat ik zelf belangrijk vind? Toen we daarop door gingen kwam naar voren dat ik het moeilijk vind om anderen te kwetsen.

Ik ga sowieso aan de slag met mijn eigen gedachten en de behoefte aan controle. Ik zou meer willen luisteren naar wat ik zelf wil, wat ik belangrijk vind en wat ik leuk vind. Ik weet nog niet precies hoe.”

nicole_leefstijlcoach_voorstellen

Hi, ik ben Nicole.

Ik was zo iemand die altijd druk was, maanden vooruit plande en altijd onder de mensen was. Er was weinig ruimte voor ontspanning en vroeg mezelf nooit af wat ik écht wilde. Gelukkig is dat nu wel anders. 

Door te luisteren naar mijn gevoel leef ik veel meer in het nu en maak ik bewuste keuzes.

Als gecertificeerd leefstijlcoach help ik jou om weer dichter bij jezelf te komen. Voel je je door (gedachten aan) je werk vermoeid en prikkelbaar? En kun je je partner en/of kinderen daardoor niet meer de aandacht geven die ze verdienen? Samen gaan we de beren op jouw weg verslaan.