REVIEW SOLO-RETRAITE: SHARON

Meer rust en focus in mijn werk

 

Sharon werkt als jurist bij haar eigen bedrijf LOA MAE. Ze heeft in november 2023 het solo-retraite met coaching gedaan. Hier verbleef ze twee nachten in de Diamond Suite. 

Boek je vóór 7 januari jouw solo-retraite voor 2024? Dan krijg je 20% korting! Het solo-retraite boek je vanaf 370 incl. btw.

Retraite Oisterwijk (Noord-Brabant)

Waarom heb je dit solo-retraite geboekt?

“Ik merkte dat ik behoefte had aan het inbouwen van rust in mijn drukke schema. Ik heb een eigen bedrijf dat ineens sky high gaat, waardoor ik mezelf helemaal ondersteboven werk. Toen ik dit solo-retraite zag dacht ik direct: dit moet ik doen.”

Wat is jouw ervaring met dingen alleen doen?

“Behalve werken, doe ik eigenlijk nooit iets alleen. Ik doe altijd dingen met anderen. Dit was echt even een momentje voor mezelf.

Mijn grootste angst was dat ik dacht: kom ik de tijd wel door alleen? Ik ben zo gewend om mensen om me heen te hebben. Maar het was een verademing. Het leek alsof er een last van mijn schouders viel. Ik ben er altijd voor anderen, ik zorg voor anderen, in mijn bedrijf ben ik bezig met anderen. En nu was ik echt met mezelf. Ik kon ook geen excuses verzinnen, zo van: ik kan niets voor mezelf doen want ik moet anderen helpen. Ik móést wel met mezelf aan de slag.

Het park was maar een half uurtje van huis. Dat vond ik heel fijn voor de eerste keer alleen weg. Het gaf me een gevoel van veiligheid, want als het écht niet zou gaan dan ben ik zo thuis.”

Hoe heb je het alleen zijn ervaren?

“In het begin waren de momenten dat ik alleen was heel onwennig. Ik werd er heel onrustig van. Toch gaf het ook de ruimte om in mezelf te gaan en te denken aan hoe ik mijn problemen kan aanpakken, bijvoorbeeld hoe ik meer rust kan inbouwen. Mijn probleem is dat ik altijd voor anderen zorg, waardoor ik de focus op mezelf verlies.”

Wat heb je allemaal gedaan tijdens je verblijf?

“Ik heb voornamelijk gewerkt. Ik wilde met mezelf aan de slag en voor mij was dat voor mezelf dingen uitwerken. En als mijn creatieve proces op gang komt, ga ik schrijven. Toen ik daarmee klaar was en mijn energie op was, ben ik gaan lezen.”

Hoe heb je de vragen- en opdrachtenkaartjes ervaren?

“Tijdens het verblijf stond er een pot met kaartjes klaar. Hier ben ik meteen mee begonnen. Ik heb ze eerst allemaal doorgelezen, want dat vond ik gewoon super interessant. Ik koos er uiteindelijk twee uit waarover ik nadenken. Dit heeft me wel tot inzicht gebracht.”

Waar keek je het meeste naar uit?

“Ik keek het meeste uit naar de coachingsessie omdat ik daarin ook echt mezelf aan de slag ging. Als je alleen bent, ben je toch meer met andere dingen bezig. Als je dan iemand naast je hebt waarmee je lekker kan sparren, kom je toch een stukje verder. Een coach kijkt met een frisse blik naar je.”

Wat vond je van de coachingsessie?

“We gingen het gesprek heel open en luchtig in. Door het gesprek kwam ik sneller achter mijn eigen pijnpunten. Voor mij was dat het gebrek aan rust en focus.

We gingen lekker twee uur in de bossen wandelen. Dat was zo rustgevend. We hebben daar ook een momentje gepakt om rust te pakken en écht even niets te doen. Dat was echt heel erg fijn. We gingen op een bankje zitten op een hele mooie plek aan het water. Mijn aandacht ging naar de wind door de bomen en de stroming in het water. Hierdoor ging ik uit mijn hoofd. Dat was een belangrijk inzicht, omdat ik dat thuis ook kan doen. Gewoon zitten en niets doen.”

Hoe heb je je verblijf ervaren?

“Het was zo rustgevend om hier wakker te worden. Al heel vroeg hoorde ik vogeltjes fluiten. Thuis hoor je toch auto’s, kinderen en buren. Hier was het zo rustig. Toen ik de gordijnen open sloeg, zag ik twee konijntjes en een kat. Heel rustgevend en leuk wakker worden.

Ik vond de accommodatie ook echt top. Ik zou hier zo een week of zelfs twee weken op vakantie kunnen gaan. Zo midden in de natuur. Zo rustig. De accommodatie zelf was ook prachtig, met een moderne, strakke inrichting. Daar hou ik wel van. Het park vind ik echt fantastisch. Als je aankomt en incheckt lopen de mensen met je mee. Ze denken met je mee, zijn super lief en helpen je bij alles. Dat vond ik heel fijn.”

nicole_leefstijlcoach_voorstellen

Hi, ik ben Nicole.

Ik was zo iemand die altijd druk was, maanden vooruit plande en altijd onder de mensen was. Er was weinig ruimte voor ontspanning en vroeg mezelf nooit af wat ik écht wilde. Gelukkig is dat nu wel anders. 

Door te luisteren naar mijn gevoel leef ik veel meer in het nu en maak ik bewuste keuzes.

Als gecertificeerd leefstijlcoach help ik jou om weer dichter bij jezelf te komen. Voel je je door (gedachten aan) je werk vermoeid en prikkelbaar? En kun je je partner en/of kinderen daardoor niet meer de aandacht geven die ze verdienen? Samen gaan we de beren op jouw weg verslaan.