TIJD VOOR JEZELF

De stap naar meer aandacht voor jezelf

Je bent altijd maar druk met je werk, partner, familie, vrienden, huisdieren, sporten, het huishouden en ga zo maar door. Wanneer je besluit om een moment voor jezelf te nemen, voel je weerstand. Er moeten nog van alles gedaan worden en je voelt je schuldig als je dit nu niet doet. Je besluit nog ‘even’ door te gaan, met als gevolg dat je daarna nergens meer zin in hebt. En dat elke dag. Het is tijd voor jou.

samenwerken_aan_rust_in_je_hoofd

WAT IS LEEFSTIJLCOACHING PRECIES?

Leefstijl en mindset

Je vindt het belangrijk om er voor anderen te zijn. Te doen wat je moet doen. En wat is daarin onmisbaar? Juist: jij zelf.

Als jij goed voor jezelf zorgt, kun je dat ook voor anderen doen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je regelmatig eens stil staat en jezelf de vraag stelt: wat wil ik?

Wanneer je alsmaar doorgaat, zal je lichaam signalen gaan geven om jou tot stilstand te brengen. Denk aan hoofdpijn, piekeren, een gejaagd gevoel, slaapproblemen, vermoeidheid, concentratieverlies en een kort lontje. Je kunt zelfs overspannen of in een burn-out raken.

Herken je deze signalen of wil je deze voor zijn? Dan is het tijd om jouw leefstijl aan te pakken.

Leefstijl is de combinatie van stress, ontspanning, beweging, voeding en slaap. Als één van deze elementen uit balans is, heeft dat gevolgen voor de anderen en zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Dat verklaart dus waarom het zo belangrijk is om ß

De eerste stap hierin is bewustwording. Vaak 

 

DIT KUN JE VERWACHTEN

Hoe ziet een sessie eruit?

Bewustwording, motivatie en mogelijkheden staan centraal tijdens de coaching sessies. We bespreken onder andere jouw doel voor vandaag, je huidige en gewenste situatie, de stappen die je hebt gezet en waar je tegenaan loopt.

Door jou kritische vragen te stellen kom je (weer) dichter bij je gevoel. Je doet mooie inzichten op, bijvoorbeeld in de gedachten die ervoor zorgen dat je geen stappen zet, hoe je kunt focussen op wat er wél goed gaat en waar je energie van krijgt.

hoe_ziet_leefstijlcoaching_sessie_eruit
ga_zo_niet_langer_door

De nadruk ligt op mogelijkheden in plaats van problemen. Om je hier inzicht in te geven zet ik diverse coachingstools in, zoals de logische niveaus van Bateson, de vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt, de cirkel van invloed van Stephen Covey en het job demands-resources-model van Schaufeli & Bakker. 

Iedereen is uniek. Daarom werk ik niet met een vaste aanpak, maar is elk traject maatwerk. We werken aan datgene wat op dit moment het meest nodig is.

Van kennismaking tot coaching

kennismaking_nicole_leefstijlcoach

Stap 1: Kennismaking

We starten met een vrijblijvende, korte kennismaking via een videocall. Voel je de YES en ben je klaar om stappen te zetten? Pak je agenda er dan maar bij, want dan plannen we jouw intake.

leefstijlcoach_intake_plannen
intake_leeftijlcoach

Stap 2: Intake

De intake duurt circa 90 minuten. We bespreken jouw huidige situatie: waar sta je nu, wat heb je al gedaan om een stap dichter bij je doel te komen en waar wil je naartoe?

Omdat stress, ontspanning, slaap, voeding en beweging invloed hebben op jouw situatie en het bereiken van jouw doelen, brengen we deze leefstijlelementen samen uitgebreid in kaart.

starten_met_leefstijlcoaching
starten_met_een_coach

Stap 3: Coaching

Kort na de intake gaan we aan de slag met coaching. Een sessie duurt circa 45 minuten en vindt plaats in mijn praktijk in het centrum van Tilburg. Of we maken een fijne wandeling bij de Piushaven. Online coaching is ook mogelijk. We doen wat goed voelt.

Het is jouw traject. Jij bepaalt waar je het over wilt hebben. Je gaat altijd naar huis met nieuwe inzichten die je direct in praktijk brengt. Omdat je stappen gaat zetten, bepalen we per sessie een doel voor de volgende keer.

HET AANBOD

Maatwerk trajecten

Het kost tijd om ingesleten gewoontes en gedachten te veranderen en te werken aan een nieuwe leefstijl en mindset die helemaal bij jou past. Daarom werk ik met trajecten vanaf drie maanden.

Hoe dit traject eruit en hoe vaak we een 1-op-1 gesprek plannen, hangt van van jouw wensen, situatie en doel. Daar adviseer ik je graag over tijdens onze kennismaking. Omdat ik het belangrijk vind dat we een manier vinden die op elk moment bij jou past, kunnen we de frequentie gedurende het traject bijstellen.

Doorgaans start je de eerste drie maanden met om de week 1‑op‑1 coaching van mij. Na deze periode heb je al mooie stappen gezet en is het tijd om de puntjes op de i te zetten en te werken aan een manier om het vol te houden. In deze fase volstaat een maandelijkse 1‑op‑1 coaching sessie.

Tijdens de kennismaking denk ik graag met je mee over het beste traject voor jou. Je gaat altijd naar huis met waardevolle inzichten die je meteen in praktijk kunt brengen. Kun je niet wachten om weer focus op jezelf te hebben en rust in je hoofd te ervaren? Plan dan gauw je kennismaking.

Gold

 • Intake (90 min)
 • 1-op-1 coaching
  (9 sessies van 60 min)
 • Na elke sessie concrete oefeningen voor thuis
 • Tussentijds WhatsApp contact

Investering: 1150 incl. btw

Silver

 • Intake (90 min)
 • 1-op-1 coaching
  (6 sessies van 60 min)
 • Na elke sessie concrete oefeningen voor thuis
 • Tussentijds WhatsApp contact

Investering: 820 incl. btw

Kickstart

 • Intake (90 min)
 • 1-op-1 coaching
  (2 sessies van 60 min)
 • Na elke sessie concrete oefeningen voor thuis
 • Tussentijds WhatsApp contact

Investering: 425 incl. btw

 Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele reiskosten en inclusief voorbereiding en uitwerking.

VERGOEDING LEEFSTIJLCOACHING

Wordt leefstijlcoaching vergoed?

Hoewel leefstijlcoaching op dit moment nog niet vergoed wordt door zorgverzekeraar, investeren gelukkig steeds meer werkgevers in de gezondheid en vitaliteit van werknemers. Werk je in loondienst? Informeer dan eens bij je werkgever of leefstijlcoaching vergoed wordt vanuit de werkkostenregeling of jouw opleidingsbudget.

Voor ondernemers zijn de kosten en btw doorgaans aftrekbaar. Je investeert immers in je bedrijf door aan jezelf te werken. Voor meer informatie hieronder kun je je fiscaal adviseur of de Belastingdienst benaderen.

Waarom Beat your Bears?

Focus op mindset,
leefstijl en positiviteit.

geen_wachtlijst_coaching

Geen wachtlijst: plan jouw
kennismaking en start direct.

wandelcoach_online_coaching

Coaching in de praktijk,
wandelcoaching en online coaching.

gecertificeerd_leefstijlcoach

Gecertificeerd leefstijlcoach,
betrokken en energiek.

WERKEN AAN JOUW OVERTUIGINGEN

Voor wie is Beat your Bears geschikt?

Jij herkent je in de volgende overtuigingen:

 • Door drukte heb ik geen tijd om te ontspannen.
 • Alles wat mij gevraagd wordt moet ik (snel) oppakken.
 • Als ik nu even hard werk is het sneller weer rustig.
 • Het is gewoon even een drukke periode.
 • Ik wil anderen niet belasten dus vraag ik geen hulp.
 • Om mijn werk af te krijgen kan ik geen pauze nemen.
 • Alles wat op mijn bordje ligt moet ik zelf doen.
 • Als ik nee zeg laat ik iemand anders in de steek.
 • Ik heb past rust met een lege takenlijst en mailbox.

Met het gevolg dat jij:

 • Moe bent na een werkdag.
 • Onrust in je hoofd ervaart.
 • Moeite hebt met ontspannen.
 • Snel afgeleid bent, waardoor je niet efficiënt werkt.
 • Thuis nog steeds “in je werk” zit.
 • Niet lekker slaapt.
 • Vergeet om te eten of eetbuien hebt.
 • Geen tijd neemt om te bewegen.

TIJD VOOR ACTIE

Ga zo niet langer door

Het kan écht anders en daar ga ik jou bij helpen. Je ziet goed bij Beat your Bears als jij behoefte hebt aan:

 • Keuzes maken op basis van je gevoel.
 • Rust in je hoofd.
 • Aandacht voor jezelf.
 • Ontspanning.
 • Meer energie om te doen waar je blij van wordt.
 • Relax door het leven gaan.
ga_zo_niet_langer_door
nicole_leefstijlcoach_voorstellen

Hi, ik ben Nicole.

Ik was zo iemand die altijd druk was, maanden vooruit plande en altijd onder de mensen was. Er was weinig ruimte voor ontspanning en vroeg mezelf nooit af wat ik écht wilde. Gelukkig is dat nu wel anders.

Door te luisteren naar mijn gevoel durf ik keuzes te maken. Eén daarvan is mijn droom achtervolgen om “iets met leefstijl” te doen.

Ik ben nu gecertificeerd leefstijlcoach en kan ik met mijn eigen coachingspraktijk doen wat ik het allerleukste vind: mensen inspireren en motiveren om het beste uit dit mooie leven te halen!

Zij gingen je voor

Ik heb de coaching als erg fijn en nuttig ervaren. Nicole is erg rustig en geeft genoeg ruimte om je verhaal te kunnen vertellen. Daarin heeft ze voor mij de juiste gevoelige snaren weten te vinden waar we dieper op in zijn gegaan. Ik heb uit deze coaching sessies nieuwe inzichten gekregen die mij zeker weer verder hebben geholpen.

Sonja

De coaching van Nicole is vertrouwd. Je krijgt het gevoel dat je met een goede vriend praat. Ze wisselt expertise af met een grapje en oprechte, persoonlijke interesse. Deze combinatie zet je aan om nog actiever om te gaan met je doelen en zorgt voor een hele luchtige sfeer. Al met al, een geweldige coach die ik zeker kan aanraden!

Teun

CONTACT

Welke eerste stap zet jij?

Ben jij klaar voor actie en wil je jouw kennismaking direct inplannen? Of heb je eerst wat vragen?

Vul het formulier in, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.

2 + 13 =